Sivomatic vindt het belangrijk om haar impact op het klimaat te beperken en is daar het certificeringstraject ‘Klimaatneutraal gegarandeerd’ gestart. Dit gaf inzicht, leidde tot actie en uiteindelijk werd de status 100% klimaatneutraal bereikt!

Klant: Sivomatic
Fase: Gehele transitietraject

Sivomatic is specialist in kattenbakvulling. Het bedrijf is meer dan 40 jaar jong en één van de grootste aanbieders op de Europese markt. Ook op klimaatgebied wil Sivomatic voorop lopen. Daarom is in 2013 samen met Climate Neutral Group het Klimaatneutraal Gegarandeerd certificeringstraject gestart.
Ons stroomverbruik bleek veruit de meeste CO2-uitstoot te geven. Eén van de reductiemaatregelen voor 2013 was daarom het installeren van 1.300 zonnepanelen met een vermogen van 330.000 Watt. Dit is één van de grotere zonnepanelen-projecten in Nederland. Onze resterende CO2-uitstoot wordt gecompenseerd met een Gold Standard project van Climate Neutral Group. Daardoor is onze locatie in Moerdijk vanaf 1 januari 2014 voor 100% klimaatneutraal.

De volgende stap is om onze productie locatie in Oostenrijk ook klimaatneutraal te maken.  Sivomatic heeft maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staan en hoopt op deze manier een steentje bij te dragen aan een groenere en gezondere wereld!

Confidental Infomation