Grand Catering werkt met lokale seizoensproducten die waar mogelijk vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast minimaliseren zij hun energieverbruik. Zij wilden iets doen aan het stuk CO2-uitstoot dat (nog) niet voorkomen kan worden. Wij hebben voorgesteld om deze restuitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Zo draagt Grand Catering bij aan een duurzame wereld.

Klant: Grand Catering
Fase: Actie

De vraag

Grand Catering is altijd al zeer betrokken geweest bij het klimaat en de natuur. Zo werken zij met veelal lokale producten geteeld volgens de seizoenen die waar mogelijk vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen. Daarnaast zetten zij zich in om hun energieverbruik te minimaliseren. Echter er bleef toch nog een stuk CO2-uitstoot dat niet, of nog niet, voorkomen kan worden, wat kunnen we daar aan doen?

Onze bijdrage

Wij hebben voorgesteld om deze onvermijdelijke restuitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Met deze investering wordt namelijk elders in de wereld een reductie van CO2-uitstoot gelijk aan de restuitstoot, gerealiseerd. Zo komen er in ieder geval geen extra broeikasgassen in de atmosfeer. Het mooie van deze duurzame energieprojecten is dat deze vele positieve extra voordelen met zich meebrengen voor de lokale bevolking en regio zoals; kennisoverdracht, werkgelegenheid, gezondheidsverbetering en stimulering van de lokale economie etc.

Het resultaat

Grand Catering is er nu zeker van dat ze alles in het werk stellen om geen negatief effect te hebben op het klimaat en de natuur. Met dit gegeven kunnen ze zich overigens ook nog eens extra in hun markt onderscheiden.

Quote Grand Catering

“Wij zijn met veelal lokale producten gaan werken die worden geteeld met respect voor de seizoenen en waar mogelijk vrij zijn van chemische bestrijdingsmiddelen. Minder energieverbruik (zoals; andere kooktechnieken en koelingsystemen, groene aggregaten), minimalisering van watergebruik en logistieke efficiëntie (één centrale keuken, minimalisering van transportbewegingen). De restuitstoot compenseren we via duurzame energieprojecten van Climate Neutral Group. We onderscheiden ons hiermee in onze branche en dragen bij aan een duurzame wereld.“

Pieter Aalbers – Directeur, Grand Catering

Confidental Infomation